تحلیل بازار آهن و فولاد
تحلیل هفتگی بازار فولاد - هفته دوم دی ماه 1400 | آیرومارت
«تشکیل حباب منفی در بازار فولاد»
در هفتهای که گذشت، سنگ آهن 62% وارداتی چین در حال عبور از کف قیمتی خود یعنی 122 دلار/تن فوب است. از جمله دلایل مهم خروج از کف قیمتی در تحلیل هفته گذشته، تمام شدن تعطیلات سال نو بازار فولاد چین و شروع معاملات بورسی فولاد در بازارهای بورس جهانی آهن و افزایش تقاضا در پی رفع محدودیت های مرتبط با آلودگی از سوی تانگشان بود.
در حوزه CIS، قیمت مقاطع تخت به دلیل فعالیت کم در فصل تعطیلات و تقاضای ضعیف از ترکیه کاهش یافت. با وجود آرام بودن بازار صادرات بیلت کشورهای حوزه CIS، پیشبینی میشود در سال 2022 قیمت افزایش یابد. این مقطع فولادی، نسبت به هفته گذشته 2-3 دلار افزایش قیمت را نشان داد.
نرخ دلار آزاد در هفته گذشته با توقف مذاکرات برجام، از 30 هزار تومان گذشت. دلار نیمایی نیز نوسان داشت و بیشترین افزایش آن 493 تومان همراه بود.
اگرچه در بورس کالا مقاطع به قدر کافی عرضه شدند اما با کاهش شدید تقاضا روبرو شد. در این هفته، انجمن تولیدکنندگان، نسبت به قیمتگذاری شمش و محصولات فولادی، آهن اسفنجی، کنستانتره و گندله سنگ آهن معترض شدند.
کاهش شدید حجم معاملات زمستانی در بازار فولاد، عدم چشم انداز روشن معاملات داخلی، انباشت محصول در بازار بخصوص مقاطع طویل فولادی که هرکدام نیاز به نقد و مداقه جدا دارد از دلایل رکود فرسایشی در بازار فولاد به شمار میروند.
"میلگرد"
رکود مطلق در بازار مقاطع طویل و عدم تحرک عمده در بخشهای صنایع ساختمانی نشان از رونق بازار در کوتاه مدت ندارد. اگرچه در اواخر هفته افزایش قیمت اندکی در این مقطع فولادی دیده شد.
"تیرآهن"
در هفته گذشته، تیرآهن نیز با افزایش قیمت جزئی همراه بود. اگرچه بازار واکنشی به این افزایش نشان نداد.
"ورق"
در ابتدای هفته، قیمت ورق کاهش اندکی داشت اما در روز سهشنبه با بازگشت 300 الی 400 تومانی آن روبرو شد.
"قیمت استیل"
وارداتیبودن مقاطع استیل سبب شده که نسبت به سایر مقاطع فولادی کنش و واکنش متفاوتتری را در بازار آن شاهد باشیم. آلیاژهای نسوز (310 و 309) در بازار با کاهش موجودی و طبعا افزایش قیمت همراه بود. با افزایش قیمت دلار بازار آزاد و با کاهش واردات مقاطع استیل بنظر میرسد با کاهش موجودی در برخی اقلام و افزایش قیمت ها روبرو باشیم.
نظرات