بروج در دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه فردوسی مشهد (تاسیس در سال 1328) به عنوان سومین دانشگاه ایران از نظر قدمت شناخته می شود. این دانشگاه که بزرگ ترین دانشگاه شرق کشور است، بیش از 800 عضو هیأت علمی متخصص و پرتلاش دارد.
در حال حاضر در دانشگاه فردوسی مشهد بیش از 25 هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند.
آشپزخانه مرکزی فجر وظیفه تامین غذای پرسنل، اساتید و دانشجویان را برعهده دارد. عملیات بهینه سازی تجهیزات این آشپزخانه و خرید دستگاه های جدید در راستای مکانیزه کردن سیستم پخت، کاهش هزینه های تولید غذا و بهینه سازی سیستم طبخ غذا انجام شده است.
احداث اتاق موتورخانه و راه اندازی سیستم بخارپز، تجهیز و راه اندازی دیگ های بخار 2 تنی برای استاندارسازی و به روز رسانی شیوه های پخت، نصب و راه اندازی دیگ های خورش پز مکانیزه مجهز به سیستم تحت فشار با عملکرد کاهش زمان پخت، نصب و راه اندازی سیستم شستشوی خودکار برنج و دستگاه خط پخت اتوماتیک پخت برنج از اقدامات صورت گرفته است.
طبخ حجم زیاد برنج در آشپزخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد با راه اندازی دستگاه خط پخت اتوماتیک چهار پاتیل بروج بسیار آسان شده است. این دستگاه با ظرفیت پخت 6 هزار پرس در ساعت، سرعت آماده شدن غذا را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
خط پخت اتوماتیک برنج با حفظ آب پاتیل برای 3 تا 6 بار تکرار عملیات پخت در مصرف آب صرفه جویی می کند. آبکش در این دستگاه در داخل پاتیل و به صورت متحرک طراحی شده است. پس از پخت برنج، آبکش از طریق جک هیدرولیکی از آب خارج شده و برنج به نوار کانوایر منتقل می شود. بنابراین آب به جای دورریز، در داخل پاتیل برای دفعات بعدی پخت حفظ می شود.
وجود سیستم حباب ساز کمک می کند برنج در دمای یکنواخت بپزد. با این روش دانه های برنج حدود 10 تا 15 درصد بیشتر ری می کنند. این سیستم با ایجاد تلاطم در آب ضمن یکنواخت کردن دمای کل پاتیل، آشپز را از به کار بردن کفگیر برای زیر و کردن دانه های برنج بی نیاز می کند.
طبخ برنج با سیستم حباب ساز و حفظ آب پاتیل برای پخت های بعدی باعث می شود دمای آشپزخانه بالا نرود، بنابراین برای تهویه هوا اجباری به استفاده از دستگاه های پرقدرت تهویه وجود ندارد.
نظرات