استراتژی بازاریابی مجاورتی (proximity marketing) چیست؟
کمپینهای بازاریابی مجاورتی مصرفکنندههایی را هدف قرار میدهد که در شعاع مشخصی از یک استارت آپ یا فروشگاه قرار دارند و تلفنهای خود را برای دریافت پیام از فروشندگان فعال کردهاند. این افراد یا پیامهایی در تلفن همراه خود دریافت میکنند یا آنها را در نشانههای دیجیتالی نزدیکشان میبینند. به جز پیامکها و کوپنهای دیجیتالی ، بازاریابی مجاورتی میتواند شامل ویدیو، نقشه، بازی، نظرسنجی و لینکهای اینترنتی باشد.
لینک مقاله استراتژی بازاریابی مجاورتی چیست؟ https://sharifstrategy.org/proximity-marketing-strategy/
این روش همچنین با دو نام «بازاریابی در محیط نزدیک» و «بازاریابی فرا محیطی» نیز شناخته میشود. بعضی از کمپینهای این روش بازاریابی نشان داده است که ارسال پیامک در محیط نزدیک بسیار موثرتر از ارسال پیامک در محیط گستردهتر است. اگر تبلیغ در مکان و زمان درست ارسال شود، دریافتکننده بیشتر توجه نشان میدهد. برای مثال افراد معمولی که در حال خرید در یک فروشگاه لباسفروشی زنانه هستند توجه بیشتری به پیامهای بازاریابی نشان میدهند تا زمانی که در محل کار هستند و ایمیل هایشان را چک میکنند.
با اینکه هدف اصلی بازاریابان تشویق مشتریان به کسب و کارشان است ولی بسیاری از کمپینهای بازاریابی مجاورتی با ارسال اطلاعات مفید به مشتریان توجه آنها را جلب میکنند. حتی ارسال پیامهای سرگرمکننده در یک بازی فوتبال، اطلاعرسانی زمان خوردن نوشیدنی در یک رستوران یا ارسال یک نقشه به گردشگران نیز میتواند یک روش مفید و موثر باشد.
با این حال متخصصین حوزه بازاریابی مجاورتی معتقدند اگر از این روش بیش از حد و با بیمسئولیتی استفاده شود، میتواند نتایج بلعکسی داشته باشد. بسیاری از مصرفکنندگان یک کسب و کار پیامهای دریافت شده را به عنوان اسپم میشناسند و معمولا قبول نمیکنند که پیامهای بیشتری دریافت کنند. به دلیل نرخ بازده کمتر نسبت به روشهای دیگر بازاریابی، بازاریابی مجاورتی میتواند چالش برانگیز باشد.
نظرات