انقلاب فرانسه : قسمت 1/3 - خشم مردم
انقلاب فرانسه که در تاریخ به «انقلاب کبیر فرانسه» شهرت دارد یکی از مهمترین انقلاب ها در تاریخ می باشد در جریان انقلاب فرانسه مردم این کشور علیه شاه لویی شانزدهم دست به قیام زدند
در سال 1774، "لویی-اوگوست" به عنوان شاه لویی شانزدهم به سلطنت رسید. او یکی از اعضای خاندان "بوربون ها" بود که قرن ها به عنوان یک خانواده سلطنتی شناخته میشدند و حدود دو قرن بود پادشاهی فرانسه را بر عهده داشتند. همه اینها باعث میشد لویی شانزدهم، تصور کنه یک حق الهی برای سلطنت داره. این عقیده " حق الهی پادشاهان" نامیده میشد. چیزی که بسیاری از پادشاهان اروپایی به آن باور داشتند. این حق در زمان لویی چهاردم، جد لویی شانزدهم به اوج رسیده بود و لویی چهاردهم با سو استفاده از این حق مالیات های گزاف میگرفت و به مردم ظلم میکرد. لویی پانزدهم کمی بهتر بود ولی بسیار ولخرج بود. لویی پانزدهم در یک جنگ 7 ساله با بریتانیا، تمام مستعمرات فرانسه در کانادا و هند رو از دست داد. این ولخرجی ها و همین جنگ های بی نتیجه باعث شده بود وضعیت اقتصادی در فرانسه بسیار بد بشه و مردم اصلا اوضاع اقتصادی خوبی نداشتند.
لویی شانزدهم فرد محبوبی در بین فرانسویان بود ولی تقریبا همه از همسر و ملکه اش یعنی ماری آنتوانت نفرت داشتند. ماری آنتوانت دختر ملکه قدرتمند اتریش بود. از اونجایی که اتریش و فرانسه دشمن دیرینه بودند، مردم خیلی از ماری آنتوانت خوششون نمیومد و او رو "زن اتریشی" خطاب میکردند. ماری آنتئانت دختری زیبا و بسیار پر انرژی بود. او ولخرجی های زیادی میکرد و تئاترهایی رو به صحنه میبرد که خودش نقش اولش بود. ولخرجی های ماری آنتوانت بحران های مالی فرانسه بدتر میکرد.
زمانی که لویی شانزدهم سلطنت رو به دست گرفت، نظامی حاکم بود که امروزه بهش نظام کهنه گفته میشه. در این نظام جامعه به سه گروه یا سه طبقه تقسیم میشد:
طبقه اول کشیشان و اسقف ها بودند. در آن زمان با آنکه فقط 100 هزار کشیش در فرانسه وجود داشت اما کلیسا مالک بیش از 10 درصد زمین های فرانسه بودند.
طبقه دوم اشراف یا نجیب زادگان بودند. همه اشراف ثروتمند نبودند اما اوضاعشون از اکثریت جامعه بهتر بود. اشرافیت ارثی بود و برای اشرافی بودن، یک فرد باید خانواده ای اشرافی میداشت.
طبقه سوم از همه افراد دیگر جامعه تشکیل میشد. کسانی که نه عضو روحانیت بودند و نه عضو اشرافیت.
این طبقه از سه گروه تشکیل می شد ...
نظرات (۱)