انجام عمل باند مری توسط جناب دکتر پناهیان
علت اصلی ایجاد واریس مری چیست؟
در سیر بالینی بیماران دچار سیروز پیشرفته اغلب عوارض ماندگار مهمی پدیدار می شوند که مستقل از علت زمینه ای بیماری می باشند. یکی از این عوارض پیامد های حاصل از افزایش فشار خون ورید کبدی است که باعث خونریزی از واریس مری می شود.
ورید های مری با ورید های کبدی ارتباط خونی دارند؛ چون ورید های کبدی مسئول جمع آوری خون از معده، روده ها، طحال، لوزالمعده و کیسه صفرا هستند. اگر فشار در وریدهای کبدی بالا برود منجر به این می شود که فشار در ورید های مری هم بالا برود و این ورید ها به شکل واریس در زیر لایه سطحی مری برجسته شوند و با کوچک ترین تحریک آسیب پذیر شوند و خونریزی صورت بگیرد.
مهم ترین نکته درباره واریس های مری احتمال خونریزی این ورید ها و اقدامات درمان برای این مسئله می باشد. خونریزی از واریس مری یک مشکل اورژانس و تهدید کننده حیات است و میزان مرگ و میر در هر اپیزود آن به 20-30 درصد می رسد. پس علت اصلی خونریزی از واریس مری افزایش فشار خون ورید های کبدی است.
اما چرا فشار ورید های کبدی بالا می رود؟ علت زمینه ای این است که در بیماری سیروز بافت کبد چروکیده می شود و در بافت آن گره های ایجاد می شوند و جلوی عبور جریان خون را می گیرند؛ ورید های خونی هم برای غلبه بر این نیرو فشار خود را افزایش می دهند. علت دیگر این است که داخل مجرای ورید های کبد یا طحال لخته هایی تشکیل می شود و باز هم برای غلبه بر این نیرو فشار ورید کبد زیاد می شود. در کل علت های مربوط به کبد شایع ترین علت افزایش فشار کبدی هستند و به صورت خیلی کم شایع تر علل غیر کبدی هم دخیل هستند.
فشار خون بالای ورید کبدی در 60 درصد بیماران سیروزی دیده می شود. بهتر است بدانید حدود یک سوم بیمارانی که وجود سیروز در آن ها از نظر بافت شناختی اثبات شده است دارای واریس هستند و اکثر بیماران سیروزی در طول زندگی خود به واریس مری مبتلا خواهند شد. به همین نسبت یعنی یک سوم بیمارانی که واریس مری دارند دچار خونریزی می شوند.
http://doctorpanahian.com/%D9%88%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%B3-%D9%85%D8%B1%DB%8C/
نظرات