تفاوت دادخواست و اظهارنامه
آشنایی با تفاوت های دادخواست و اظهارنامه از این جهت حائز اهمیت است که به افراد کمک می کند در موقعیت های مختلف، روش ارائه مطالبات یا اطلاعات خود را به درستی انتخاب نمایند.
از سوی دیگر، آگاهی از این تمایز به مراجع رسیدگی کننده نیز کمک می کند تا بتوانند با شناخت ماهیت هر یک از این اسناد، به درستی به آن ها رسیدگی کرده و در صدور آرای خود دقت لازم را به عمل آورند. این امر می تواند در نهایت به تسریع روند رسیدگی به امور افراد و ارتقای کارآمدی نظام اداری و قضایی منجر شود.
دادخواست در لغت به معنای درخواست است و در حقوق به طور اخص به معنای نوشتاری است که فرد برای طرح دعوا در دادگاه تنظیم و به دادگاه ارائه می کند. به عبارت دیگر، دادخواست سندی رسمی است که فرد برای طرح دعوا یا درخواست صدور حکم قضایی به مراجع قضایی تقدیم می کند.
اظهارنامه با دادخواست فرق دارد و به طور کلی راهی برای مطالبه حق بدون طرح دادخواست به دادگاه و مراجع قضایی است. اظهارنامه یک سند رسمی و قانونی است که به منظور بیان و اعلام مطالبات قانونی، پیش از طرح دعوی در محاکم قضایی تنظیم می گردد.
درواقع اظهارنامه به اشخاصی که به هر دلیلی امکان حضور در مراجع قضایی را ندارند، این امکان را می دهد تا قبل از طرح دادخواست، خواسته های خود را به طور مستقیم به طرف مقابل ابلاغ کرده و در صورت امکان از طریق مذاکره و مصالحه به حل و فصل اختلاف دست یابند.
https://radlawofficial.com/difference-between-petition-statement/
نظرات