کارآفرینی
کارآفرینی مفهومی است که از مدتها قبل وارد اکوسیستم کسب و کار ایران شده است اما تصوری که هر کدام از ما در مورد کارآفرینی داریم متفاوت است. برای برخی از افراد کارآفرینی یادآور مسیری سخت و پر از تلاش است و برای برخی دیگر تجلی محیط استارتاپی خلاقانه با امکانات رفاهی مانند بازیهای مختلف، ساعات کاری شناور،قهوه و … است.
اما واقعا یک کارآفرین با کدام روی این سکه روبهرو میشود؟
وقتی داستان زندگی کارآفرینان بزرگ را مطالعه میکنیم، میبینیم که برای رسیدن به موفقیت بزرگ بارها و بارها شکست خوردهاند.سختیهای زیادی را متحمل شدهاند و با کار فراوان، مطالعۀ دائم و زیاد به موفقیت دست یافتهاند و استارتاپ خود را به یک کسب وکار تبدیل کردهاند. پس چرا در کشور ما تصویر یک کارآفرین بیشتر با تصورات راجع به محیط استارتاپی خلاقانه همخوانی دارد؟
آیا این تصویر واقعا درست است یا در اثر تعاریف اشتباه در ذهن ما شکل گرفته است؟
نقش دولت ها در ایجاد این تصویر چقدر است؟ آیا دولتها میتوانند با مداخله در اکوسیستمهای استارتاپی باعث موفقیت یا شکست یک استارتاپ شوند؟
ناصر غانم زاده مدیر شرکت سرمایهگذاری جسورانه اُپاتان و بنیانگذار گروه استارتاپهای ایران، در این برآیندتاک ابتدا با تعریف محیط استارتاپی ایران و پاسخ دادن به سوالات بالا به انتقال تجربیات ارزشمند خود در این زمینه میپردازد. سپس با معرفی منابع مطالعاتی در مراحل مختلف کارآفرینی به ما کمک میکند تا درک بهتری از راه و روش کارآفرینی داشته باشیم.
نظرات