فلسفه بسم الله الرحمن الرحیم : شرح و تفسیر و اسرار بسم الله
فلسفه بسم الله الرحمن الرحیم :اسرار و فواید ذکر بسم الله الرحمن الرحیم (قسمت 4)
فلسفه بسم الله الرحمن الرحیم :اسرار و فواید ذکر بسم الله الرحمن الرحیم (قسمت 4)
مولف : استاد علی اکبر خانجانی
ادامه توضیح :
اسرار و فواید بسم الله الرحمن الرحیم:
نامی شگفت
در کتاب تفسیر فاتحه الکتاب در موضوع مربوط به بسم الله الرحمن الرحیم از مفاتیح الغیب این گونه توضیح داده شده است که:یکی از خواص اسم الله جل جلاله این است که چون الف آن را حذف کنند لله باقی بماند و این هم مختص خدای سبحان است لله الامر من قبل و من بعد اگر لام اول لله را بیفکنند، له می ماند، آن نیز مخصوص حق تعالی است، زیرا غیر خدا مالکیت حقیقی ندارند له الملک و له الحمد و اگر لام له را حذف کنند، آن نیز بر ذات او دلالت دارد، مانند هو در قل هو الله احد.
سوگند مقدس
جابر بن عبد الله انصاری می گوید:هنگامی که بسم الله الرحمن الرحیم نازل شد، ابر به سوی مشرق گریخت و باد آرام گرفت و دریا طوفانی شد و حیوانات گوش فرا دادند و شیطان ها از آسمان رانده شدند و خدای متعال به عزت و جلالش سوگند یاد کرد که بسم الله بر هر چه خوانده شد خداوند آن را با برکت گرداند.
امام باقر (ع) فرمود:چون حضرت عیسی (علیه السلام) متولد شد به سرعت رشد کرد تا آن جا که در هفت ماهگی، مادرش دست او را گرفت و نزد معلم برد. در ابتدای تعلیم، معلم گفت:بسم الله الرحمن الرحیم و حضرت عیسی (ع) آن را تکرار کرد.
نور دل ها
بسم الله نور اهل دل ، آیینه جان عارفان ، چراغ سینه موحدان ، آسایش رنجوران و مرهم خستگان ، شفای درد و طبیب بیمار دلان است.
هنگام درماندگی
حضرت علی (ع) فرموده اند :من از رسول خدا (ص) شنیدم که فرمود:هر گاه به شدت در تنگنا قرار گرفتی و درمانده شدی بگو بسم الله الرحمن الرحیم و لاحول ولا قوه الا بالله العلی العظیم که به برکت این کلمات، بلاها و آفت ها از تو دور گردد و از آن ها مصون و محفوظ بمانی
نظرات (۱)