آموزش تهیه دمنوش
طرز تهیه دمنوش مرو تلخ | عطارک
گیاه مرو تلخ
خانواده نعناییان تقریبا 7000 گونه متعلق به 236 جنس را شامل می شود. در میان این جنس ها، مریم گلی (معروف به مریم گلی) بزرگترین تیره با حدود 900 گونه است و تقریبا 360 گونه از آنها در آسیا یافت می شود. در سراسر جهان، بسیاری از گونه های مریم گلی به طور سنتی برای درمان و پیشگیری از بیماری های مختلف از جمله عفونت، سرماخوردگی، زخم، التهاب یا از دست دادن حافظه استفاده می شود. گیاه مریم گلی توسط 56 گونه در گیاهان ایران نشان داده می شود و تقریبا یک سوم آن بومی است. یکی از گونه های بومی شناخته شده آن مرو تلخ یا Salvia mirzayanii است که در مناطق مرکزی و جنوبی ایران به عنوان یک گیاه گلدار دو ساله یا چند ساله با ارتفاع تقریبی 25 تا 40 سانتی متر با گل های آبی در حال رشد است.
این گیاه در مناطق محلی مور تلخ نامیده می شود و به طور سنتی برای درمان بیماری های مختلف استفاده می شود. پزشکان محلی و افراد محلی معمولا اثر مرو تلخ را در دیابت، اسپاسم، اختلالات دستگاه گوارش، عفونت ها و التهابات گزارش کرده اند. علاوه بر این به عنوان قابض و مقوی در داروهای قومی ایران استفاده می شود.
فواید مرو تلخ در طب سنتی
مور تلخ به طور گسترده ای به عنوان گیاه دارویی و ادویه مورد استفاده مردم مناطق جنوبی ایران به ویژه در استان های هرمزگان و کرمان قرار می گیرد.
خواص ضد میکروبی
به دلیل مقادیر بالای مونوترپن های اکسیژنه در روغن اساسی (مونوترپن اکثرا در گیاهان به عنوان جز اصلی اسانس ها می باشند)، روغن مرو تلخ بارها و بارها از نظر خواص ضد میکروبی ارزیابی شده است. اسانس مرو تلخ در مقایسه با آنتی بیوتیک های استاندارد مثبت، اثرات ضد میکروبی خوبی در برابر عوامل بیماری زا نشان داده است. تحقیقات نشان داده که اسانس این گیاه دارویی موثر، خواص ضد میکروبی بسیار قوی دارد و می توان از آن برای تولید داروهای مختلف استفاده کرد.
برای تهیه و اطلاع بیشتر در مورد گیاه مروتلخ به سایت عطارک مراجعه کنید
https://attarak.ir/?p=79361
فروشگاه عطارک
https://attarak.ir/shop/
تماس باما : 09120030980
نظرات