بیماری هموفیلی: اختلال خونریزی دهندهی ارثی
هموفیلی یک اختلال خونریزی دهندهی ارثی است که عمدتا بر مردان اثر میگذارد. این بیماری بر توانایی لخته شدن خون فرد اثر گذاشته و آن را دچار مشکل میکند. بنابراین اگر فرد مبتلا به هموفیلی دچار زخم و یا جراحت شود، خونریزی در او به مدت طولانیتری ادامه مییابد.
در افراد سالم هنگامی که بدن دچار بریدگی میشود، پروتئینهایی به نام فاکتورهای انعقادی با پلاکتها ترکیب شده و باعث میشوند تا خون غلیظ و چسبناک شود و بدین صورت با تشکیل لختهی خون در محل بریدگی، از خونریزی جلوگیری میکنند.
اما در افراد مبتلا به بیماری هموفیلی، مقدار این فاکتورهای انعقادی خون کمتر از افراد سالم است. بنابراین اگر فرد مبتلا به بیماری هموفیلی دچار زخم و یا بریدگی شود، خونریزی در او برای مدت زیادی به طول میانجامد.
بیماری هموفیلی انواع مختلفی دارد که بسته به آنکه کدام یک از فاکتورهای انعقادی در خون فرد وجود نداشته و یا کمتر از حد نرمال باشد، به هموفیلی نوع A، هموفیلی نوع B و هموفیلی نوع C دستهبندی میشود.
به مناسبت هفتهی حمایت از بیماران هموفیلی و با هدف افزایش آگاهی جامعه نسبت به این بیماری و شرایط و نیازهای این دسته از بیماران، مقالهای تحت عنوان "بیماری هموفیلی: اختلال خونریزی دهندهی ارثی" آماده کردهایم و شما عزیزان را به مطالعهی آن دعوت مینماییم.
http://bit.ly/2LyAylB
نظرات