بعضی از بیماران بعد از انجام جراحی تعویض مفصل لگن متوجه میشوند پای عمل شده بلند تر از پای سالم شده است و بسیار نگران میشوند. گرچه در معدودی از موارد این بلند شدن پا واقعا اتفاق میفتد ولی در بیشتر اوقات بلندی که بیمار شاهد آن است فقط یک افزایش طول ظاهری است و طول پای جراحی شده بلند تر از پای سالم نشده است.
علت این افزایش طول ظاهری را در زیر توضیح میدهم.
در بسیاری از مواردی که مفصل ران خراب میشود به طوری که نیاز به جراحی تعویض مفصل لگن شده است سر استخوان ران کوتاه شده و این کوتاهی موجب کوتاهی کل پا میشود. روند این کوتاه شدن بسیار تدریجی است بطوریکه بیمار معمولا متوجه آن نمیشود.
با کوتاه شدن تدریجی پا بدن برای اینه بتواند کف پای کوتاه شده را در حین ایستادن و راه رفتن به زمین برساند لگن طرف ران کوتاه شده را کمی به زمین نزدیکتر میکند. با هر بار کوتاه تر شده پا این کار بصورت غیر ارادی و ناخودآگاه بیشتر میشود و بدین صورت فرد تا وقتی که کوتاهی به بیش از دو سانتیمتر نرسد متوجه آن نمیشود.
در حین جراحی تعویض مفصل لگن طول پا به ناگهان اصلاح میشود. در این حال وقتی بیمار بعد از جراحی سر پا میایستد لگن سمت پایی که قبلا کوتاه بوده همچنان به زمین نزدیک میماند و این موجب میشود کف آن پا پایینتر از پای مقابل باشد و فرد احساس کند پای عمل شده بلند تر از پای سالم شده است.
خوشبختانه بعد از چند ماه راه رفتن لگن خود را اصلاح میکند و در سمتی که پایینتر بود بالا میرود. این موجب میشود هر دو مفصل ران در دو طرف در یک سطح قرار بگیرند و کف هر دو پا در موقع ایستادن بطور مساوی بر روی زمین قرار بگیرد و احساس بلندی پا از بین برود.