از عوارض احتمالی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن عفونت مفصل مصنوعی است. در شرایط استاندارد احتمال این عفونت کمتر از یک درصد است. با این حال اگر ایجاد شود درمان آن میتواند بشدت مشکل باشد.
پس هم جراح و هم بیمار باید هر کاری که میتوانند انجام دهند تا احتمال ایجاد این عارضه را به حداقل برسانند.
علت عفونت محل تعویض مفصل لگن فعالیت میکروب و بخصوص باکتری ها در محل جراحی است. این میکروب ها از دو راه میتوانند خود را به محل جراحی برسانند.
یا در حین جراحی از راه زخم جراحی وارد محل جراحی میشوند و یا بعد از جراحی از کانون های عفونی که در بدن وجود دارد از طریق جریان خون خود را به محل مفصل مصنوعی میرسانند و ایجاد عفونت میکنند.
معمول ترین جاهایی که در بدن میتواند عفونت وجود داشته باشد و میکروب ها از آن طریق خود را به مفصل مصنوعی میرسانند دهان و دندان و سیستم ادراری و پوست است.
پزشک قبل از جراحی این سه محل را کاملا بررسی میکند تا اگر عفونتی در هر کدام از آنها وجود داشته باشد قبل از جراحی آنها را کاملا برطرف کند.
عوامل دیگر زمینه ای هم وجود دارند که بدن را مستعد به عفونت میکنند.
بطور مثال در افراد با وزن زیاد احتمال عفونت مفصل مصنوعی لگن بیش از افراد با وزن نرمال است. در افرادی که سیگار یا قلیان مصرف میکنند و یا در افرادی که دیابت یا بیماری قند دارند هم احتمال عفونت بعد از جراحی بالا تر است.
پس باید قبل از جراحی وزن کنترل شود و مصرف سیگار و قلیان قطع شود و دیابت تا حد امکان کم شود.
سوء تغدیه و مصرف کورتون و وجود بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی و روماتیسمی هم میتواند بدن را مستعد بروز عفونت بعد از جراحی تعویض مفصل لگن کند.
اگر بعد از جراحی عفونت ایجاد شود علائمی بوجود میاید. مهمترین این علائم ادامه ترشح زخم جراحی و درد محل جراحی است. زخم جراحی بطور طبیعی تا پنج روز بعد از جراحی میتواند ترشح داشته باشد ادامه ترشح بیش از این زمان میتواند نشانه عفونت باشد.
گرمای زخم جراحی یا قرمزی پوست هم ممکن است از علائم عفونت محل تعویض مفصل لگن باشد. اگر هر کدام از این علائم بعد از جراحی دیده شد بیمار باید در اولین فرصت به پزشک جراح خود مراجعه کند.