یکی از تهدیدهایی که خیلی آرام و بی سر و صدا، چراغ خاموش در اطراف ما جریان دارد، فیلم ها و برنامه های تلویزیونی، تئاتر، موسیقی و محصولات فرهنگی است که در اختیار ماست. ما میخواهیم در این برنامه از تهدید به وسیله محصولات فرهنگی بگوییم. پس یک بار دیگر پدافند غیرعامل را تعریف می کنیم.
سردار جلالی:
اگر بخواهیم پدافند غیرعامل را در یک جمله کوتاه تعریف کنیم، یک فرمایشی مقام معظم رهبری داشتند فرمودند که پدافند غیرعامل مانند مصون سازی کشور است، مانند مصون سازی بدن است یعنی کشور را به بدن مقایسه کردند. بعد گفتند که این از درون ما را مصون می کند. بعد یک تعریفی از مصون سازی دادند فرمودند که مفهوم این مصون سازی این است که دشمن تلاش میکند ضرب و زوری بزند، اقدامی کند یعنی تهدیدش را عملی کرد، هیچ اثری و یا هیچ اتفاقی نیفتد. ما میتوانیم معظم له را در یک جمله خلاصه کنیم پدافند غیرعامل یعنی بی اثر کردن اثر تهدیدات بر کشور.
شاید با تولد دومین انسان بر روی زمین، وقتی تعامل بین انسان ها بر روی این کره آغاز شد، عنصر فرهنگ نیز شروع به شکل گیری نمود. با این وجود قرن ها گذشت تا اهمیت فرهنگ برای جوامع مختلف روشن گردد و البته به محض ایجاد این اهمیت معلوم شد چنین عنصر کارسازی می تواند در تهاجم و کسب منفعت های داخلی و به ویژه بین المللی نیز ابزار کارآمد می باشد.
به محض ایجاد این اهمیت معلوم شد چنین عنصر کارسازی میتواند در تهاجم و کسب منفعت های داخلی و به ویژه بین المللی نیز ابزار کارآمدی باشد.
سید داوود رسولی
معاون آموزشی سازمان پدافند غیرعامل کشور
ببینید به اصطلاح تهدیدات فرهنگی سابقه از قدیم الایام دارد. چیزی نیست که مربوط به جهان امروز باشد. ما یک بحثی را داریم عنوان جهانی شدن و ارتباطات نزدیک. الان سه تا شاخصه را به اصطلاح اینها برای از بین بردن فرهنگ هایی که به اصطلاح همسو ، همگرا با خودشان نیستند، پیش گرفتند. یکی بحث نفوذ است، یکی بحث به اصطلاح تاثیر است، یکی بحث به اصطلاح جذب است...