پیگیری اخبار بازار فولاد از آیرومارت: https://iromart.com/blog/market-analysis/
اگرچه قیمت سنگ آهن وارداتی چین در بورس کالای سنگاپور همچنان حول 134 دلار میچرخد، با خبر وقوع سیل در برزیل به عنوان تامین کننده اصلی سنگ آهن در دنیا، این کالا روند صعودی به خود گرفته است. قیمت قراضه به ترکیه نیز حدود 10 دلار کاهش داشته است. قیمت بیلت در CIS به دلیل تمایلات کمتر خریداران به خرید محصولات روسی و همچنین تقاضای ضعیف در بازارهای هدف، حرکت رو به بالایی نداشته است.
به نقل از منابعی چون نشریه پلتس، در تازهترین معاملات شمش صادراتی ایران، نرخ آن به 550 تا 560 دلار رسیده است. این در حالیست که نشریه متال بولتن به عنوان مرجع اصلی قیمتگذاری محصولات فولادی در بورس کالا، قیمت بیلت صادراتی ایران را 570 دلار تخمین زده است.
قیمت دلار در بازار آزاد بالای 30 هزار تومان است و قیمت دلار نیمایی نیز در حدود 24293 تومان میچرخد. با اینکه قیمت دلار نیمایی تعیینکننده قیمت کالاهای بورس است، پیشبینی میشد که تقاضا برای خرید در بورس کالا افزایشی باشد. با این حال تجار با هدف کاهش قیمتهای بورس، تقاضا را در حداقل خود نگه داشتهاند. البته با توجه به اتفاقاتی که در بازار جهانی رخ داده، میتوان انتظار افزایش تقاضا در هفته آینده را داشت. دولت نیز تمام تلاش خود را میکند که با حذف دلار 4200 و جایگزین شدن دلار نیمایی برای تعیین نرخ مواد غذایی، این دلار نوسان چندانی نداشته باشد که این گمانه در صورت به واقعیت پیوستن، باعث میشود که در سال جاری به طور متوسط بر سر تمام محصولات در بورس کالا رقابت شکل گیرد.
در بازار داخلی کشور، در حوزههای مختلف محصولات فولادی تخت و طویل از جمله قیمت ورق و قیمت میلگرد، قیمت پایه محصولات کاهش یافته است. به طور مثال در حوزه ورق گرم، قیمت ورق گرم مبارکه از ابتدا اردیبهشت ماه حدود 2000 تومان کاهش داشته است. در طی چند روز اخیر بنا به بازتاب کاهش قیمت جهانی در قیمت پایه بورس کالا و به کف رسیدن قیمتهای جهانی، اکثر تجار به این نتیجه رسیدهاند که قیمتهای داخلی دیر یا زود به کف خود رسیده و بنا به نزدیکشدن فصل تابستان و افزایش فعالیتهای ساختمانی و صد البته قطعی برق، افزایش قیمت اجتنابناپذیر خواهد بود.