0:00:00 درس یکم: تعریف مردمشناسی
0:03:40 درس دوم: تفاوت مردمشناسی با انسانشناسی یا جامعهشناسی
0:09:47 درس سوم: تاریخچه علم مردمشناسی
0:14:07 درس چهارم: اندیشه مردمشناسی
0:16:55 درس پنجم: انسان هایدلبرگی (Homo Heidelbergensis)
0:20:44 درس ششم: انسان رودولفی (Homo Rudolfensis)
0:23:53 درس هفتم: انسان ماهر (Homo Habilis)
0:28:29 درس هشتم: انسان فلورسی (Homo Floresiensis)
0:32:35 درس نهم: انسان راستقامت (Homo Erectus)
0:36:02 درس دهم: نئاندرتال (Neanderthal)
در این فرادرس چه چیزی یاد میگیریم؟
مبانی مردمشناسی یکی از حوزههای بسیار جذابی است که به مطالعه زندگی انسانها میپردازد. از این رو نه تنها میتواند گذشته انسانها را به خوبی تبیین کند، بلکه در پیشبینی آینده نیز نقش بسیار مهمی را بر عهده دارد. همچنین از طریق مبانی مردمشناسی میتوان عواملی که باعث ایجاد اختلاف میان ملتها شده است را مشخص کرد و در جهت حل این اختلافات و ایجاد صلح در سطح جهان قدمهای بسیار مهمی را برداشت.
اهمیت یادگیری این آموزش چیست؟
در حقیقت به منظور شناخت وقایع اجتماعی بایستی جوامع را مورد مطالعه قرار داد تا از این طریق بتوان وقایع را به خوبی ثبت و ضبط کرد و اسناد و مدارک معتبر را انتشار داد. از این رو هدف ما در این آموزش این است که دانشجویان بتوانند با مطالبی همچون تاریخچه علم مردمشناسی، نظریهها و مکاتب مردمشناسی و... آشنا شوند. این امر باعث میشود که دانشجویان عزیز بهتر بتوانند با فرهنگ جوامع مختلف آشنا شوند. مبانی مردمشناسی از این حیث حائز اهمیت است که میتواند حالات روانی و اجتماعی مردم هر جامعه را مورد بررسی قرار دهد؛ از این رو میتوان در زمانها و مکانهای مختلف، فرهنگ جوامع گوناگون را مورد مطالعه قرار داد. شایان ذکر است آن چه که مباحث مربوط به مردمشناسی پیش روی ما قرار میدهد، آینده بزرگی است که از این طریق ما میتوانیم به مشاهده جوامع گوناگون بپردازیم.
در این فرادرس چطور یاد میگیریم؟
در این فرادرس ابتدا به تفاوت مردمشناسی با انسانشناسی یا جامعهشناسی میپردازیم؛ سپس مباحث اصلی و روش مطالعه فرهنگی را مورد بررسی قرار میدهیم. در انتها هویت ملی و خردهفرهنگهای محلی را به شما آموزش میدهیم.