سلام اینجا@CriticChannel.
اولین برنامه ی سال جدید به "بازدید از موزه ی هنرهای معاصر تهران" اختصاص دارد.
اول ببینیم این موزه از کجا اومده؟
موزهٔ هنرهای معاصر تهران یکی از سرشناسترین موزههای ایران است. این موزه در سال ۱۳۵۶ خورشیدی (۲۲ مهر برابر با ۱۴ اکتبر ۱۹۷۷ میلادی) به کوشش و ابتکار فرح پهلوی و با پشتیبانی دفتر مخصوص او، در گوشهٔ غربی پارک فرح (بوستان لاله کنونی) در خیابان امیرآباد شهر تهران بنا شد. بنای موزه را کامران دیبا در سبک معماری مدرن و با الهام از بادگیرهای کویری ایران طراحی کرد.
موزهٔ هنرهای معاصر تهران شامل جامعترین و مهمترین گنجینههای هنر مدرن در خارج از اروپا و آمریکای شمالی و مالک یکی از ۵ تا ۱۰ مجموعهٔ مهم هنر نوگرا در دنیاست.این موزه دارای کارهای مهمی از جنبشهای هیجاننمایی انتزاعی، پاپ آرت، مینیمالیسم، مفهومی و فوتورئالیسم است. در گنجینهٔ دائمی موزه بیش از ۳۰۰۰ اثر ارزشمند از نخبگان هنرهای تجسمی نگهداری میشود که نزدیک به ۴۰۰ عدد از آنها، دارای ارزش استثنایی هستند. از جمله آثار مهم موزه، میتوان به کارهای شاخصی از گوگَن، رُنوار، پیکاسو، ماگریت، ارنست، پولاک، وارهول، لُویت و جاکومتی اشاره کرد. موزهٔ هنرهای معاصر تهران همچنین مالک مجموعهٔ بسیار مهم و جامعی از هنر نوگرا و معاصر ایران است.
گنجینهٔ موزه هنرهای معاصر تهران از اموال عمومی ایران محسوب میشود. میانگین قیمت کل آثار این گنجینه بین ۵ تا ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده شده. این موزه در حال حاضر یکی از واحدهای معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
....
اما این فصل از موزه به "تاثیر زیست بوم بر فرهنگ و زیست انسانها" اشاره داره:
«برفراز دشت» عنوان نمایشگاهی است که آن را با هم خواهیم گشود. در این نمایشگاه، آثاری کمنظیر از هنرمندان تراز اول ایرانی و پیشتازان هنر نوگرا و طبیعتگرای بینالمللی را خواهیم دید و از تماشایشان شگفتزده خواهیم شد.
مسیحا ربیعی مدیر هنری و نمایشگاهگردان (کیوریتور) این نمایشگاه گفت: عنوان نمایشگاه را از یکی از اشعار زیبای نیما یوشیج وام گرفتهایم. پیشتر پژوهشی درباره رابطه و تاثیر اقلیم و طبیعت بر هنر و هنر معاصر انجام داده بودیم.